Filosofi - Hälsofoderbutiken
15585
page-template-default,page,page-id-15585,page-child,parent-pageid-15253,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Filosofi

Jag har öppnat butiken för att hjälpa våra husdjur.

Många av våra fyrbenta vänner lider liksom vi människor av välfärdssjukdomar som exempelvis immunologiska störningar, allergier, infektioner, diabetes, ämnesomsättnings rubbningar, övervikt, hormonella rubbningar, mag- och tarmsjukdomar, artros. Även kroppsfunktionsstörningar kan vara ett tecken på brister eller felaktigheter i kosten. Därför anser jag, och många med mig, att det är viktigt med rätt och högkvalitativ kost till våra fyrfota vänner.

 

HUSDJUR OCH ROVDJUR

Vi  förmänskligar ofta våra kära vänner och glömmer deras ursprung – rovdjuren. Deras matsmältnings- och tarmfunktioner skiljer sig avsevärt från oss människor. Exempelvis har inte deras saliv det enzym som människor har för att börja nedbrytningen av födan redan i munnen, utan all nedbrytning sker i magsäcken. Deras tarmsystem är kortare än vårt och kan därför inte ta upp de viktiga ämnena på samma sätt som människors tarm. Det är därför viktigt att den mat vi ger dem är lättsmält och innehåller rätt näringsämnen.

 

MAT OCH PÄLSVÅRD UTAN KEMI

Hälsofoderbutiken är den första butiken i Sverige som endast säljer foder fritt från kemiska konserveringsmedel som  BHT E320, BHA E321, Ethoxyquin, Ferrocyanid, E 535, E536 eller E538. Fodret innehåller inte heller onaturliga färgämnen och smaktillsatser.
Våra foder innehåller INGET vete och INGA  kemiska konserveringsmedel.

Våra övriga produkter som schampo och balsam baseras på örter och är helt fria från kemikalier och blekningsmedel, alltså inget som kan skada din hund eller katt.

 

RÅDGIVNING

Vi erbjuder gratis rådgivning vid småproblem och krämpor som eksem, allergi, magproblem, klåda och diarré.

Berit Kristiansen